Σορμπέ Σοκολάτας με Στέβια
Υλικά
για 8 μερίδες
500 γρ γάλα σόγιας
20 γρ στέβια
100 γρ κακάο σε σκόνη
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα σόγιας, τη στέβια και το κακάο σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσουν βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Παράλληλα ψιλοκόβουμε τη μαύρη σοκολάτα και τη τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί προκειμένου να λιώσει.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα μέσα στη κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά που βρίσκεται μετά το βράσιμο εκτός φωτιάς.
- Ανακατεύουμε με το σύρμα και ομογενοποιούμε όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- Αδειάζουμε το μείγμα του σορμπέ μέσα σε ένα σκέυος της αρεσκείας μας και το τοποθετούμε στην κατάξυψη μέχρι να παγώσει και να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Αν επιθυμείτε, περιχύνετε με λίγη λιωμένη μαύρη σοκολάτα και λίγα τρίμματα σοκολάτας.