Νηστίσιμη – Vegan σπιτική μερέντα


Διατροφή / Τρίτη, 3 Απριλίου, 2018

Νηστίσιμη Μερέντα Κατάλληλη και για Vegan

Υλικά Για 4-6 άτομα

1 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια στικ σκόνη
70 γραμμάρια κουβερτούρα
200 γραμμάρια φουντούκια
125 γραμμάρια κακάο σκόνη

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ όσο καλύτερα μπορούμε ή όσο θέλουμε.
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας πιάσει στον πάτο και να μην δημιουργηθούν σβόλοι.

Όταν βράσει και δέσει είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σε βάζο.
Αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει στο βάζο χωρίς να βάλουμε το καπάκι.

Αφού κρυώσει, βιδώνουμε και φυλάμε εντός ή εκτός ψυγείου.
Δεν παθαίνει τίποτα εκτός ψυγείου.

Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *